Over Cor Verdouw Fotografie

- Steltman Juwelier
- Bron sieraden
- Schaap en Citroen Juweliers
- Gemeente Arnhem
- Maas architecten
- SW Architecten Adviseurs
- Wiegerinck architecten
- Microsoft
- Rijn IJssel College
- Besi Chipmachinebouwer
- Pierre Cardin Mode & Design
- Harvinck Design meubelen
- Bonaparte Tapijt
- Ambrix
- Zeiss Optiek
- Vendoux Horloges
- Esprit
- ThiemeMeulenhoff educatieve uitgeverij
- Dutch Designz

- De Opticien
- De Kapper
- Arnhem Business
- Joods Journaal
- Miljonair
- Jeweline 
- Eyeline
- Second Skin
- De Juwelier
- Sportzaken
- De Beautysalon

Hieronder vertelt Cor zijn persoonlijke verhaal: Vroeger gingen we met het gezin regelmatig op vakantie naar camping Plasmolen in Nunspeet. Bij een plaatselijke fotograaf kocht ik mijn eerste fototoestel: een Agfa Iso-Rapid. Hiermee maakte ik fanatiek de hele dag foto’s. Iedereen werd er gek van…mijn zus, moeder, broers en de mensen op de camping. Ik ontwikkelde ze zelf in de donkere kamer van mijn broer Cees. Ik kreeg veel complimenten over de foto’s en had dus de smaak te pakken. In 1971 ben ik bij de Agfa in Arnhem camerareparateur geworden. Omdat ik dichterbij het vuur wilde zijn, sol­li­ci­teer­de ik als laborant bij fotopersbureau Hans Zweers in Arnhem. Af en toe kreeg ik ook een opdracht om een persfoto voor De Nieuwe Krant (nu Gelderlander) te maken. Ook liep ik regelmatig mee met Ton Rozie (persfotograaf). Soms maakten we van hetzelfde evenement beiden foto’s en lieten we de redactie kiezen. En als mijn foto dan gekozen werd, was ik heel trots! Dit stimuleerde mij om verder te gaan met de fotografie. Ik ging naar de foto­vak­school in Apeldoorn en liep stage bij Henri ter Hall, destijds de bekendste re­cla­me­fotograaf in Arnhem.

Ondertussen werkte ik voor mezelf als fotograaf vanuit huis; trouwreportages, portretten, reportages (o.a. huisfotograaf bij korfbalvereniging Oost Arnhem), enz. Langzamerhand kreeg ik ook opdrachten uit de reclamewereld en kon ik mijn eerste studio huren op een zolderverdieping aan de Jansplaats in Arnhem. Al snel kon ik een betere studio krijgen aan het Jansplein. 

Om me verder te ontwikkelen, ging ik kijken bij fotografen in Londen. Dave Stewart had een mooie foto van een appel met druppeltjes… Ik belde hem om te vragen of ik langs mocht komen en dat heb ik gedaan. In de jaren negentig wilde ik meer modefotografie gaan doen en ben bij Fabrizio Ferri in Milaan en Giovani Gastel in Parijs gaan kijken. Dat was een inspirerende tijd. Van beiden heb ik veel geleerd door een week in een hoekje te zitten en te kijken. Door mijn nieuwe eigen werk kreeg ik opdrachten voor bijvoorbeeld Zeis Optiek, Wimmers en Pierre Cardin. Frans Bukkens was de eerste die mij commerciële opdrachten gaf. Deze bezoeken aan andere fotografen inspireerden mij enorm om weer nieuw eigen werk te maken! 

Toch wilde ik me niet specialiseren, want ook sieraden, productfotografie, architectuur en portretten bleven me trekken. Ondertussen was ik verhuisd naar een oude bakkerij in de Kwekerijstraat in Arnhem. Daar had ik de ruimte voor alle soorten opdrachten. Ik heb ruim twintig jaar in de Kwekerijstraat gezeten en werk nu vanuit een pand aan de Mercatorweg in Arnhem. U bent voor een packshot tot een mode-of productreportage welkom in deze studio. 

Main menu